O nama

Mi smo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi biodinamičkom i ekološkom proizvodnjom. Što to znači? Sklad s prirodom, prirodan uzgoj biljaka bez upotrebe pesticida (štetnih kemijskih sredstava) i poštivanje kozmičkih ritmova (oslanjanje na sjetveni kalendar Marie Thun) odnosno biodinamički ritam biljaka.

Nalazimo se na sjeveru Hrvatske, u međimurskom selu Sveta Marija, smještenom u istočnom, nizinskom dijelu prekrasne Međimurske županije. Imamo nekoliko polja s raznim vrstama sadnica jabuka, oraha, heljde, prosa, pira, kukuruza i pšenice. U našim voćnjacima izrađujemo hotele za kukce i sadimo cvjetne biljke koje privlače oprašivače i druge korisne kukce.

Naš tim

Natalija Peter-Hunjadi, dipl. ing. agronomije

Radi u Savjetodavnoj službi kao savjetnik za ekološku i biološko-dinamičku poljoprivrednu proizvodnju. Redovito održava predavanja diljem Hrvatske te se i sama usavršava na tom području na edukacijama u Sloveniji. Na svom OPG-u uzgaja voće, povrće i žitarice na biodinamički i ekološki način, a bavi se i pčelarstvom. Završila je srednju poljoprivrednu školu i Agronomski fakultet.

Dean Hunjadi, ing. ratarstva

S Natalijom vodi OPG Hunjadi. Radi u Bc Institutu, sjemenarskoj tvrtki s vlastitim oplemenjivačkim programima najvažnijih ratarskih kultura (kukuruz, pšenica, ječam, soja). Hobi mu je planinarenje i sviranje. Završio je srednju poljoprivrednu školu i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima.
Supružnici Hunjadi ljubav prema prirodi prenose na djecu Doru (10 god.) i Jana (15 god.) koji pomažu na obiteljskom gospodarstvu.