Integralno brašno heljde

integralno brasno heljde OPG Hunjadi

Proizvedeno u prijelaznom periodu
Zemlja porijekla: Hrvatska
Biodinamički uzgoj
Količina: 1 kg i 0,5 kg

Heljdino brašno ima vrlo široku primjenu. Ima povoljan učinak na razinu kolesterola u krvi, preporučujemo ga osobama s celijakijom. Koristimo ga za pripremu heljdinih palačinki, kruha, tjestenina (knedle, slavne japanske heljdine rezance), grisa, palente, torti (pogače) i mnogih drugih jela. Ima ugodan sladak okus po orasima te je bogato hranjivim tvarima. Heljda je bogata i vlaknima, bjelančevinama, niacinom, aminokiselinama i vitaminom D. Sadrži puno kalija, fosfora, željeza i kalcija. Smatra se da je među biljkama jedan od najboljih izvora bjelančevina i sadrži sve esencijalne aminokiseline. Povoljno utječe na kardiovaskularni sustav jer smanjuje krvni tlak i rizik od povišene razine kolesterola u krvi. Pomaže kod opuštanja krvnih žila i poboljšava cirkulaciju. Heljda se također preporučuje dijabetičarima jer pomaže u reguliranju razine šećera u krvi.